Mladički praznujejo 1. rojstni dan

Mladički od Beam in Rangota so 1.3.2019 praznovali prvi rojstni dan! Rojstni dan smo praznovali na Krasu, kjer smo malo klepetali, jedli in se imeli super.

Vsi prisotni mladički (manjkal je le Wolfi) so se preiskusili v frizbiju in vsi so bili navdušeni nad njim.

Mladički so sicer zrasli v prijetne mlade pse, kakršne si vzreditelj lahko le želi. Velika zasluga za to gre seveda vsem njihovim lastnikom!

Gotenica 2019

Z Enoto reševalnih psov Slovenije smo, tako kot vsako leto, odšli na vikend vajo v Gotenico. Z Beam sva sodelovali v ekipi “MERP”, s katero smo opravili več ekipnih iskanj in poslušali predavanje o veterinarski prvi pomoči, kjer je bil poudarek na zastrupitvah.

avstralski ovčar mladički

Pričakujemo mladičke!

Na ultrazvoku smo potrdili Beamino brejost 🙂 🙂 Rodovniške mladičke avstralskih ovčarjev pričakujemo v začetku marca. Mladički bodo imeli ASCA rodovnik več informacij pa najdete na naši podstrani Mladički.

avstralski ovčar mladički

Zimska idila

V soboto zjutraj smo se prebudili v čudovito zimsko jutri s snegom! Ker je bila napoved za prihodnje dni slaba – otoplitev in dež – sem se odločila, da je sneg potrebno izkoristiti, dokler se ga še da 🙂

Z Ginny in Beam smo se odpravile do bližnjega gozda na daljši sprehod.

 

Reševalski izpit IRP-R2

Z Beam sva se na primorskem udeležili reševalskega izpita IRP – R2 – gre za izpit iskanja izpod ruševin druge stopnje. Izpite so organizirali člani KD Obala, naša prva naloga pa je bila iskanje. Iskanje je potekalo v stari opekarni, kjer smo v 30. minutah morali najti (vse) 3 pogrešane osebe. Z Beam nama je to uspelo, bomo pa kot kaže še morali vaditi lajanje v različnih situacijah saj bi lahko to na izpitu bilo boljše 🙂

Sledila je še poslušnost, kjer je Beam prva opravljala vaje, nato pa je še odlagala, ko je vaje opravljal “kolega” Jupi. Tudi tukaj je še nekaj pomanjkljivosti, veseli pa me, da je Beam bila vesela in z veseljem sodelovala do konca. Izpit je bil tako opravljen, kar pomeni, da se sedaj lahko prijaviva na preizkušnjo za uvrstitev v enoto MERP.

Bravo Beam!

Beamin brat Ace

Srečanje z bratcom Ace-om

Z Beam sva za podaljšani vikend odšli na Hrvaško, kjer smo se srečali z njenim bratom Ace-om in bratancem Buffalom, ki sicer živita v Nemčiji. Med seboj so se super razumeli in se podili naokoli. Ace je izjemno podoben Beam, le da je večji in samec 🙂 Upam, da se kmalu spet kaj vidimo.

Beamin brat Ace

Tekmovanje v paši, Nemčija

Z Beam in Ginny sem odšla na ASCA tekmovanje v paši v Nemčijo k Beamini vzrediteljici. Beam sem prijavila v kar nekaj tekov v različnih kategorijah. Uspešno sva zaključili vse started kategorije – pri goved, ovcah in racah. Pri ovcah in racah sva tekmovanja nadaljevali v razredu open, pri govedu, kjer Beam potrebuje še veliko treningov, pa sva ostali v razredu started.

V razredu open je kar nekaj dodatnih elementov in zahtev, vodnik psa ima omejeno gibanje, dodana pa je tudi še ena ovira. Uspelo nama je dobiti eno kvalifikacijo na ovcah v razredu open in kar dve (obe) kvalifikaciji pri racah.

S celotnim izkupičkom je Beam pridobila naziv OTDd STDsc.

S tekmami paše bova nadaljevali prihodnje leto, saj razredu open sledi razred advanced za katerega pa še nisva pripravljeni.

Beam na tekmi v nemčiji Ginny na tekmi v Nemčiji

ASCA tekmovanje v Avstriji

Z Beam sva se 24. in 25. maja v Avstriji udeležili ASCA prireditve v poslušnosti in rally obediencu, kjer sva tekmovali na 6 tekmah – 3 v poslušnosti in 3 v rally obediencu.
Beam se je v vseh tekih kvalificirala z lepimi točkami. Na dveh tekmah iz poslušnosti je osvojila 1. mesto z najvišjimi točkami tekmovanja! Poleg tega pa sva osvojili še tri 2. mesta, eno iz poslušnosti in dve iz rallyja.
Najbolj me veseli, da je ohranila koncentracijo in žejo do dela tudi do četrte tekme v dnevu.
S kvalifikacijami je pridobila ASCA naziv CD in RNX

  

Tekmovanje v paši, Italija

Beam je postala prva slovenska avstralka z ASCA kvalifikacijami iz paše 🙂 Na tekmovanju v Italiji sva 20. in 21. maja 2017 tekmovali v paši ovc, rac in krav v razredu started. Tekmovanje je potekalo na konjeniškem ranču v bližini kraja Cremona v organizaciji italijanskega klub WASIC. Vzdušje na tekmovanju je bilo super, vse pohvale organizatorjem za trdno delo.

V soboto sva z Beam dosegli kvalifikacijsko število točk v kategoriji ovce in race. Na racah sva bili po številu točk tudi na 1. mestu in prejeli naziv High in trial Started, kar pomeni, da sva v razredu Started imeli tek z najboljšimi točkami.

V nedeljo sva dosegli kvalifikacije v vseh treh disciplinah – ovce, race, krave in dosegli prvo mesto na racah in kravah! Tako kot v soboto sva tudi v nedeljo imeli tek z največjim številom točk in tako prejeli naziv High in trial Started. Od skupnega seštevka vseh treh tekov pa sva prejeli še naziv High combined Started.

Še najbolj me veseli, da je Beam pokazala zelo veliko napredka na kravah, na katerih sicer nimava možnosti trenirati.

Za napredovanje v razred open morava doseči še en tek s kvalifikacijo iz vsake kategorije (ovce, race, krave) pod drugim sodnikom, saj je na tem tekmovanju bila sodnica le ena.

 

Tekma Delo z nosom na Ptuju

Včeraj, 13. 5. 2017, sem se z obema psicama udeležila tekme Delo z nosom, ki je potekala na Ptuju. Tekmovalcev je bilo nekoliko manj kot običajno, a je konkurenca bila vseeno huda in zelo dobra. Ginny je tekmovala v I. kategoriji. Prvo delovišče je potekalo v notranjih prostorih, kjer smo imeli skrita dva vonja. Enega je našla zelo hitro in ga lepo nakazala, pri drugem pa je imela z nakazovanjem nekaj težav. Drugo delovišče je bilo zunaj, tukaj je našla in lepo nakazala oba vonja. Bravo Ginny 🙂

Beam je tekmovala v II. kategoriji. Ravno tako je bilo eno delovišče noter in eno zunaj. Na prvem delovišču smo imeli skrite tri vonje, enega žal nisva našli, kar je bila moja napaka in izkušnja za prihodnje. Na drugem delovišču sva našli vse tri vonje in si skupno priborili 2. mesto.